روف گاردن

اجرای روف گاردن

روف گاردن یا باغ بام، یک فضای سبز است که بر روی سقف یا پشت بام ساختمان قرار گرفته است. در این نوع فضاها، بستر کشت گیاهان بر روی یک ساختار مصنوعی و بالاتر از سطح خاک قرار دارد. به طور معمول از جمله گیاهان خزانه‌دار، درختان کوچک، گل‌ها و گیاهان خزانه‌ای، علف‌ها و سبزه‌های مختلف تشکیل شده‌اند.

روف گاردن ها از بدون‌زمین‌کشتی آغاز شدند. در طول تاریخ، بسیاری از قبایل و اقوام در فضاهای بالادستی کشاورزی را بر روی ساختمان‌هایی در چند نیاکان کاشتند. این یک راه عالی برای مصرف کمابیش آب شد.

اهمیت و کاربردهای روف گاردن ها در ساختمان‌های شهری بسیاری است. این فضاها کمک می کنند تا کاهش گرما و تراکم جمعیت را بهبود بخشند. از طرفی، آن ها به تولید اکسیژن کمک می کنند و زیستگاه برای جانوران و پرندگان را فراهم می سازند. علاوه بر این، روف گاردن ها می توانند به عنوان فضاهای تفریحی و توقف درون شهری هم استفاده شوند.

از مزایای دیگر می توان به بهبود عملکرد حرارتی ساختمان، کاهش آلودگی هوا، کنترل سطح آب و جلوگیری از سیلاب، جذب دی‌اکسیدکربن و ایجاد یک محیط زیستی شاداب اشاره کرد. همچنین، این فضاها می توانند به عنوان منابع غذایی محلی برای ساکنان شهری هم استفاده شوند.

برای ساخت روف گاردن، ویژگی هایی مانند وزن خاک، آبیاری و زهکشی، پشمکاری و عایق برداری بسیار مهم هستند.

روف گاردن ها و باغ بام ها به صورت گسترده در شهرهای مختلف در سراسر جهان پیدا می شوند و از طرفداران بسیاری هم برخوردارند. این فضاها همچنین در معماری پایدار و طرح های محیطی برجسته هستند و به عنوان یک راهکار سازگار با طبیعت و محیط زیست مورد توجه قرار می گیرند.

نکات مهم در ساخت

1. انتخاب مکان مناسب: قبل از شروع به ساخت روف گاردن، باید مکان مناسبی انتخاب کنید. بررسی کنید که آیا ساختمان قابلیت تحمل وزن بار سبز را دارد و آیا آفتاب کافی در این محل تابیده می شود.

2. جوانه اندازی باغ: قبل از کاشت درختان و گیاهان، لازم است از اندازه و وزن حاکمیت سبز استفاده کنید. بهتر است در ابتدا با انواع گلدان ها و گیاهان کوچک شروع کنید و سپس به سمت درختان بزرگتر حرکت کنید.

3. انتخاب گل و گیاهان مناسب: در انتخاب گل و گیاهان برای روف گاردن، باید به شرایط آب و هوایی و تناسب با ساختمان دقت کنید. گل و گیاهان گیاهان مقاوم در برابر خشکی و آفتاب برای این منظور مناسب هستند.

4. نگهداری و آبیاری منظم: روف گاردن ها به آبیاری منظم و مراقبت دقیق نیاز دارند. برنامه های آبیاری قابل تنظیم و سازگار با شرایط هوایی باید تعیین شود تا گیاهان به طور مناسب آبیاری شوند.

5. استفاده از مصالح محیط زیستی: در اجرای روف گاردن باید از مصالح محیط زیستی استفاده کنید. مصالح طبیعی مانند خاک، کاشت بومی، آب، سنگ و مواردی از این قبیل استفاده شود که بتواند به حفاظت از محیط زیست کمک کند.

6. منابع تغذیه پایدار: برای روف گاردن هایی که شامل باغ بام هستند، استفاده از منابع تغذیه پایدار مهم است. می توانید از سیستم های کم آبیاری، کم صدا، کم هدر رفت و بازیافت مواد غذایی استفاده کنید.

7. ارتباط با محیط زیست: روف گاردن ها به سرچشمه تعامل با محیط زیست و همچنین ارتباط اجتماعی بین ساکنان محل زندگی خدمت می کنند.

انواع کلاس های روف گاردن

روف گاردن‌ها به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند که شامل کلاس A، B، C، D و E هستند.

در کلاس A، کف بام از سنگ یا موزاییک تشکیل شده است و پوشش گیاهی آن شمشاد است. فضای مرکزی روف گاردن با چمن طبیعی پوشانده شده و اجرای فضای سبز با استفاده از عایق کاری و زهکشی دقیق انجام می‌شود.

در کلاس B، کف بام از ترموود ساخته شده و اجرای فضای سبز با استفاده از باکس و گلدان صورت می‌گیرد. در این نوع باغ بام، گیاهانی مانند کاج و سرخس در پوشش گیاهی مشاهده می‌شوند. مبلمان این فضا از حصیر و چرم ساخته شده است و نورپردازی با استفاده از چراغ‌ها در کنار آلاچیق‌ها و سایبان‌ها انجام می‌شود.

کلاس C از ترموود پلکانی به عنوان کف بام استفاده می‌کند و فضای سبز پشت بام با استفاده از باکس‌های ترموود پلکانی و گیاهان طبیعی ایجاد می‌شود. مبلمان نیز از جنس ترموود ساخته شده و نورپردازی با استفاده از چراغ‌های باغی و نور مخفی انجام می‌شود. استفاده از آلاچیق با طرح‌های منحصر به فرد نیز برای این نوع روف گاردن معمول است.

کلاس D در طراحی به شدت شبیه به کلاس C است. این کلاس نیز از ترموود پلکانی به عنوان کف بام استفاده می‌کند و فضای سبز پشت بام با استفاده از باکس‌های ترموود پلکانی و پوشش گل و گیاه ایجاد می‌شود. نورپردازی نیز با استفاده از چراغ‌های باغی و نور مخفی صورت می‌گیرد.

در کلاس E، کف بام از سنگ تشکیل شده و پوشش گیاهی در فضای مرکزی از چمن مصنوعی استفاده می‌شود. استفاده از سایبان و آلاچیق نیز در این نوع روف گاردن شایع است و مبلمان از ترموود ساخته می‌شود. نورپردازی فضا با استفاده از چراغ‌های باغی انجام می‌شود.

مراحل ساخت

ساخت کف روف گاردن یک فرآیند مهم است که برای استفاده بهینه از فضای روف گاردن در نظر گرفته می‌شود. این مراحل شامل انتخاب مواد مناسب، طراحی، احداث ساختمان پایه، نصب عایق‌ها و پایه‌ها، اجرای مواد روفینگ و اخیراً نصب عناصر چشم‌اندازی می‌شود.

اولین مرحله در ساخت کف روف گاردن، انتخاب مواد مناسب است. باید موادی را انتخاب کنید که مقاومت مناسب داشته باشند و از طرفی کف‌روف قابل تحمل باشد. برخی از مواد شامل سنگ‌های معمولی و مصنوعی با پایه بتن می‌باشند.

در مرحله بعدی، طراحی، بر اساس شرایط فضایی و محدودیت‌های موجود، انجام می‌شود. در این مرحله باید مستلزمات اولیه، نظیر عناصر آبراهه، در نظر گرفته شود. همچنین مراعات معیارهای ایمنی و زیبایی نیز از جمله موارد لازم در طراحی می‌باشد.

پس از طراحی، ساختمان پایه باید اجرا شود. این ساختمان با توجه به وزن کف‌روف، بار تحمیل شده و نیاز به مقاومت لازم دارد. بنابراین، احداث ساختمان پایه با استفاده از مواد ساختمانی مانند بتن ضروری است.

مرحله بعدی نصب عناصر آب‌بندی و عایق‌ها است. این عمل مانع نشت آب به ساختمان زیرین می‌شود و همچنین حفاظتی برای کف‌روف ارائه می‌دهد.

نهایتاً، مواد روفینگ القا شده استفاده می‌شود. روفینگ یک پوشش محافظ است که کف روف گاردن را تحت تاثیر عوامل جوی و آب قرار نمی‌دهد و در عین حال به طراحی زیبا اضافه می‌کند. این مواد می‌توانند از طوبی قالبی، سنگ طبیعی، چوب، خاک و گیاهان و یا موادی شبیه به چمن تشکیل شوند. عمل زیبایی‌بخشی را با ایجاد یک فضای سبز در روف گاردن به همراه دارند. ساخت کف روف گاردن یک فرآیند گام به گام است.

مزایای روف گاردن

یکی از مزایای اصلی روف گاردن ایجاد یک فضای سبز در بالای ساختمان است، که علاوه بر زیبایی بخشیدن به چشم، به تعادل بین محیط زیست و شهر کمک می‌کند. افزایش سطح سبز از پایین به بالا سبب شلوغی شهر و کاهش کیفیت هوای آن می‌شود، اما با روف گاردن کاشت درختان و گیاهان در سطح بالا امکان پذیر می‌شود و همچنین از گرمای سطح شهر کاهش است.

روف گاردن همچنین قابلیت عایدی مالی دارد، زیرا می‌تواند برای کشت محصولات کشاورزی استفاده شود. این محصولات می‌توانند شامل سبزیجات، میوه‌ها و حتی گل‌های زینتی باشند. این امر می‌تواند برای ساکنان ساختمان مزیت اقتصادی و همچنین تغذیه‌ای داشته باشد. همچنین تولید محصولات در سطح شهر تقاضا را در بازار محلی ایجاد می‌کند و تقلیل واردات محصولات کشاورزی خارجی را ممکن می‌سازد.

روف گاردن، مساحت سبز جدیدی در شهر ایجاد می‌کند که می‌تواند برای توسعه فضای اجتماعی استفاده شود. ایجاد مناطقی برای استراحت، ورزش و تفریح در بام‌ها، باعث ارتقای کیفیت زندگی شهروندان می‌شود. علاوه بر این، فضاهای سبز در بام ساختمان‌ها می‌توانند به عنوان مکان‌هایی برای برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها استفاده شوند.

یکی از مزایای دیگر کاهش انرژی است. این فضاها باعث کاهش گرمایش ساختمان در تابستان و استفاده بهینه از انرژی در فصول سرد می‌شوند. انتقال سرما و گرما از طریق سطوح سبز بام، سبب کاهش هزینه‌های حفظ دما و سامان استفاده از تهویه مطبوع می‌شود. همچنین، این فضاها قابلیت جذب باران را دارند که می‌تواند به کاهش تخلفات آب و کمک به حفظ جریان آب در بارندگی‌های شدید کمک کند.

هزینه اجرا

هزینه اجرای روف گاردن، به عنوان یک پروژه ساختمانی و آرایشی، متناسب با عوامل مختلفی است. درک هزینه های مربوطه می تواند به شما کمک کند تا بودجه خود را برای ساخت یک روف گاردن دقیق تر تعیین کنید.

یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر هزینه اجرای روف گاردن، ابعاد و مساحت آن است. برای مثال، یک روف گاردن کوچکتر و با مساحت کمتر نیاز به هزینه کمتری برای نصب سیستم آبیاری، تهیه و نصب گیاهان، و ساخت فضاهای مناسب دارد. به علاوه، استفاده از جنس های مختلف در ساختار و تزئینات روف گاردن نیز هزینه ها را تحت تأثیر قرار می دهد. مثلاً در صورت استفاده از گیاهان زنده با ریشه، هزینه اجرای سیستم های مربوط به رطوبت زمین و فیلتراسیون خاک افزایش می یابد. برای مثال، در صورتی که ساختمان ندارید و قصد دارید یک ساختمان جدید و روف گاردن را همزمان بسازید، هزینه ها بیشتر خواهد بود. انتخاب مواد ساختمانی و ضخامت مناسب برای بنا نیز به هزینه ها افزوده می شود.

از جمله هزینه های دیگری که باید مد نظر قرار دهید، هزینه نگهداری و تعمیرات آینده روف گاردن است. در صورتی که یک سیستم مناسب تأمین آب و آبیاری را فراهم نکنید، هزینه ها برای تعمیرات آینده مربوط به گیاهان و ساختار روف گاردن احتمالاً افزایش خواهد یافت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *